БЪЛГАРСКИТЕ ДИПЛОМИ В ЧУЖБИНА

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБългарски дипломи в чужбина

Всеки гражданин, завършил висше образование в акредитирано българско висше училище, има право да получи признаване на дипломата си, както с цел да продължи образованието си, така и в случай, че желае да упражнява професията си в друга страна. Условията за признаване в двата случая са специфични за всяка отделна страна.

В случай, че признаването на дипломата за висше образование е свързано с академични цели, следва да се проверят всички изисквания, необходимите документи и процедури за признаване на документите за висше образование, издадени в България.

Подробна информация за всяка страна може да се търси в интернет страницата на Мрежата от Национални информационни центрове за академично признаване и мобилност ENIC-NARIC, където могат да се ползват националните раздели на държави от европейския регион, Австралия, Канада, САЩ и др.

Всеки национален раздел включва линкове към: описание на националната образователна система, основни образователни органи, описание на университетското и неуниверситетско образование, акредитираните висши училища, политиките и процедурите за признаване на квалификации, националните квалификационни рамки и т.н. Източник: blgari-v-chuzhbina.es

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>