Българска бизнес делегация ще посети Каталуня в края на месец февруари 2014г.

biznes-BGРазширяване на сътрудничеството между България и Испания

Мая Станилова, почетен председател на Испано-българска търговска Камара, и Кръстьо Станилов от Съюз Конфедерация на Българската индустрия, посетиха БТПП и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов.

Акцент на срещата бе обсъждането на двустранните отношения между България и Испания, както и възможностите за разширяване на търговско–икономическото сътрудничество между двете страни. Разгледана бе и конкретна идея за организиране на българска бизнес длегация до провинция Каталуния в края на месец февруари 2014г.

Каталуния е най-развитата икономическа област на Испания с  много добри транспортни комуникации – над 1,200 км автомагистрали, голяма гъстота на железопътните линии, три международни летища и най-голямото пристанище на Средиземно море – Барселона.

Стратегически важните за Каталуния икономически сектори са: IТ и биотехнологичен сектор; производство на машини и материали за космонавтиката; опазване на околната среда и всички свързани с това производства; химически и фармацевтичен сектор.

БТПП препоръчва фирми от посочените браншове да се включат в състава на предстоящата бизнес делегация. Българската търговско – промишлена палата ще информира допълнително за детайлите около посещението.

За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02 8117 494, 8117 421

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>