Българска банда дрогира и съблазнява с проститутки в Палма де Майорка

detenidos-en-palma-de-mallocaПри проведена операция в Палма де Майорка са задържани 12 души – 11 българи и 1 испанец. Те са били част от банда, занимаваща се с проституция и източване на банкови карти. Групата е била заловена в акция на испанската полиция в сътрудничество с българските и германските власти, съобщава агенция ЕФЕ.Участващите в бандата принуждавали българки да проституират и осигурявали наркотици за клиентите им. След като получвали каквото искали на надрусаните клиенти им се източвали банковите карти.

Разследването започнало през декември, след като Мадрид получил по линия на Интерпол информация за задържането в Германия на българин по обвинение в трафик на хора. За същите престъпления той бил арестуван в Испания през 2010 г.

При акцията са били освободени пет жертви на групата, експлоатирани в Палма де Майорка, и е било осуетено предстоящото прехвърляне в Испания на още пет българки. Униформените са открили и 5-годишно дете, вероятно българче, което преценили, че е в рискова ситуация.

Бандата, която се занимавала и с обири на жилища, а също и фалшифицирала документи за собственост на яхти, примамвала българките в родината им, след което ги принуждавала да продават телата си по магистрали или в нощни клубове в Испания и в Германия. Карала ги и да пласират дрога на клиенти, които желаели, предимно кокаин и метамфетамини. След като клиентът изпаднел в безпомощно състояние, в резултат на употреба на наркотика и голямо количество алкохол, българките изпразвали банковата му карта, а кражбата понякога надхвърляла 15 000 евро. Колко точно обаче са ужилените не може да бъде установено, тъй като пострадалите не се обръщали към полицията.

/Блиц

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>