Българската писателка от Барселона Таня Иванова продава книгата си “Срещи с лудия” (на български и на испански)

„Срещи с Лудия” е нещо повече от една обикновена история за любов или за раздяла, в зависимост от това кой как я възприема. Въпросът, с който главната героиня Симона започва разказа: „Коя съм аз?”, ще я поведе на пътешествие през един тривиален свят, в който никой не осъзнава истинската си същност. С развитието на действието въпросите, които тя сама отправя към себе си под формата на самокритика, стават все по-задълбочени под въздействието на случайната ? среща с Лудия – героя, с чието име е свързано заглавието на романа. Случайностите не са плод на хазарта, а съдържат в себе си причинност. Само трябва да бъдем внимателни, за да открием тяхната закономерност. Любовта и приятелството… Лудия е този, който кара Симона да осъзнае едно по едно чувствата, които не е в състояние да разбере сама и затова  я измъчват. Това е начин на себепознание въз основа на диалози. Не същността на въпросите е това, което буди размисъл. Отговорите, без съмнение,  ще го направят.

„Случайностите сякаш са под въздействие на някакъв горски дух: душите, които се търсят във времето, се срещат в пространството.”

Таня Иванова е родена в София (България) през 1972 г.

Любознателна и неуморна пътешественичка, любителка на фотографията и на литературата, говори осем езика. Тази лекота към усвояването на чужди езици ѝ е отворила много врати и ѝ е позволила да опознае различни култури и да се срещне с  безброй хора.  Увлечението ѝ към литературата започва още от ранното ѝ детство. Написва първото си стихотворение, когато е едва на осем години. Публикувала е в български вестници е списания.

„Срещи с Лудия“ е първият ѝ роман, написан на испански и преведен от  самата нея на български език. От шестнайсет години живее в Барселона – град, който е послужил за основата на тази история. В момента, освен че подготвя втората си книга, съчетава работата си като преводачка с дейността си на предсетател на асоциацията „Къща Тракия, България в Каталуния“ (организация от културен характер) и директор на българското съботно училище „Звънче“ в гр. Йорет де Мар, обл. Жирона – Испания.

 

Моля, посетете сайта ми:
http://encuentrosconelloco.blogspot.com

За контакти и поръчки:

Tел. 669 349 483

Емейл: tanyaivanova72@gmail.com

Таня Иванова-автор

Барселона

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>