Българка спасена в Испания от инфекция, вследствие на забравена марля в гърлото при операция в болница в Плевен

402d9a54afa80236a4dde1fa8d2a8e5cНов случай на лекарска грешка. След тежка операция хирурзи в Плевен забравиха чуждо тяло в гърлото на пациент. Жената е спасена от последвалата инфекция чак в Испания.

Катя Калчева е оперирана в болница “Света Марина” в Плевен. След като си стъпва на краката, купува билет и излита за Испания. “В самолета вдигнах температура. При излитането чувствах, че се задушавам”, разказва Катя пред Нова тв.

След като каца, жената отива в една от големите болници в Мадрид. Лекарите са озадачени от това, което виждат на скенера. “Оперираха ме и ми казаха, че при предната операция са забравили марля и се е получило инфекция. Испанските лекари казаха, че са ме делили, часове от смъртта”, обяснява тя.

Жената има документ, в който случаят е описан в детайли. От болница “Хетафе” в Мадрид потвърждават автентичността на документа.

Д-р Димитър Цанков, който завежда отделението по хирургия в болница “Света Марина” обясни, че поема цялата отговорност за грешката на своя екип. “В крайна сметка аз нося отговорността. Ние също го изживяваме това нещо. Ако някой си мисли, че така с лека ръка ги отминаваме тези неща. При така стеклите се обстоятелства, какво мога да кажа? Мога да се извиня, ако това може да бъде някаква компенсация”, заяви той.

В момента Катя се възстановява след операцията в Испания. Предстои й още една такава. Все още обмисля дали и как да потърси правата си.

От болницата в Плевен вече са установили контакт с испанските си колеги. Чуждото тяло в момента се изследва, за да се установи дали действително е медицинска марля, както е описано в документите.

По публикацията работи: Петя Славова

Днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>