България открива почетни консулства в Полша и Испания

bulgarflagНа днешното си заседание кабинетът взе решение за откриване на почетно консулство на България в Полша и Испания, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Седалището на посолството в Полша ще е град Бялисток, консулският окръг обхваща Подлаские, Любелские и Варминско-Мазурские воеводства, а за почетен консул ще бъде назначен Витолд Карчевски. В мотивите на решението се посочва, че сътрудничеството с районите притежава солиден потенциал и отлични перспективи за бъдещо развитие.

Почетното консулство на България в Кралство Испания ще е в град Севиля, а консулският окръг включва територията на автономна област Андалусия. За почетен консул ще бъде назначен Росио Васкес Руис. “Предвид големия брой български граждани, живеещи в Андалусия и географската отдалеченост на двете консулски служби в Мадрид и Валенсия, консулството ще допринесе за оказване на съдействие и защита на нашите сънародници”, се казва в съобщението.

С решения от днес Министерският съвет освобождава почетни консули на България в Италия – Джорджо Де Фавери (консулски окръг, обхващащ територията на регион Венето) и в Швейцария – Габриел Бенезра.

Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>