Българите от “Св. Николай” мръзнат като кучета в испанските тъмници

Задържаните в Испания с близо 3 тона кокаин български моряци от кораба “Св. Николай” зъзнат при минусови температури. За това са се оплакали самите те на роднините си в България, пише Maritime.bg.
Българите от екипажа на злощастния кораб са разделени в три затвора. Все още испанските власти не са пуснали отоплението в помещенията, притесняват се близките им.

“Те са с летни дрехи, без зимни обувки и чорапи. Някои от моряците вече са болни”, каза съпругата на боцмана на кораба, Антоанета Николова. Тя допълни, че информацията й е от затвора “Мадрид 7″.
Испанските власти връщат абсолютно всички колети с дрехи, които семействата изпращат от България. Най-опасно според близките е, че на моряците се налага да разменят цигари срещу лекарства, без да знаят техния произход. Роднините и адвокатите на задържаните настояват нашето външно министерство да поиска от испанските власти да се осигурят медикаменти и дрехи.

/КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>