Българите в Испания летят най-евтино към дома за празниците

278fe02adc50eb60c51ab6375ff87de8Всяка година хиляди българи в чужбина се завръщат в родината, за да прекарат декемврийските празници с близките си. Колко скъпо ще струва на сънародниците ни пътуването към дома тази година, анализира агенция eSKY.bg.

Традиционно в периода на коледно-новогодишните празници цените на самолетните билети са едни от най-високите през годината. Това е така, защото един от факторите за тяхното формиране е и наличието на големи празници в дестинацията, когато се очакват много пътувания от и към нея.

Много българи, които пътуват към родината през декември, резервират билетите си месеци по-рано, когато цените също са по-високи, но далеч от нивата, които достигат месец преди празниците. Не всеки, обаче, може да си позволи да планира пътуването си толкова отрано.
Какви са цените на самолетните билети в момента?

Оказва се, че от държавите с най-много български емигранти, в момента най-евтино за празниците могат да се приберат българите в Испания – около 170 000 души по неофициални данни. Независимо, че традиционно повишение на цените има, то е в рамките на нормалното и сънародниците ни все още могат да летят сравнително изгодно от Барселона, Мадрид и Валенсия.

Полетите от Италия също отбелязват сравнително малък ценови ръст, като от Рим дори може да се лети на цени, съпоставими с традиционните. Полетите от Милано са скочили около 3 пъти, но те по принцип са едни от най-евтините, отбелязват от eSKY.bg.

По-осезаемо повишение има в цените на полетите от Германия – Берлин около два пъти, Дортмунд и Франкфурт – над 3 пъти.

Източник: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>