Българин от Испания фигурира в два списъка за президентския вот

2111213850Наши съграждани в чужбина ни сигнализираха за възможна злоупотреба на изборите. Българин от Испания е открил данните си в два списъка за вота.

Славчо Димитров ще гласува за първи път от чужбина и е силно учуден защо името му е и в списъка в България, и в списъка в Испания. Служителите на ГРАО отказали да му дадат информация по телефона за казуса.

От ЦИК внесоха успокоение по казуса – това не били окончателните избирателни списъци, които ще бъдат предадени на секционните комисии.

Два дни преди изборите всички българи, които са заявили, че ще гласуват зад граница трябва да бъдат заличени, за да се предотврати двойно гласуване.

На парламентарните избори през 2014 г. 83-годишна жена беше подведена от свои близки и успя да пусне гласа си два пъти. За това тя беше глобена с 1000 лв.

С подобни глоби бяха наказани и 500 македонци с двойно гражданство, които също гласуваха незаконно в секциите в Скопие и Битоля на изборите за европарламент.

ЦИК напомнят, че двойното гласуване се наказва с пробация или глоба до 2000 лв.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>