Българинът убил британка на остров Тенерифе бе осъден на 20 години в психиатрична клиника и тежка глоба

índice

Страдащият от параноидална шизофрения български гражданин Деян Валентинов Деянов бе осъден в четвъртък на 20 години престой в психиатрична клиника за лишени от свобода.

Освен това съдът на остров Тенерифе определи 29-годишният мъж, страдащ от тежка зависимост от кокаин и LSD, да изплати 100 000 евро на двете дъщери на 60-годишната британска пенсионерка, която уби по особено жесток начин преди две години.

Вината му за убийството и обезглавяването на Дженифър Милс-Уестли бе призната преди няколко дни, а днес бе определено и наказанието.

Дъщерите на Милс-Уестли настояха за разследване в няколко държави как е било позволено българинът да бъде пуснат на свобода от клиниките, в които се лекувал, включително в Уелс и Испания, и да бъде оставен месеци наред да живее бездомен на остров Тенерифе. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>