Българинът, оцветил „зебрите” в Мадрид, с проект и у нас

1502356824Инсталацията „Дишай” е разположена в Самоков

Българският художник Христо Гелов, който превърна пешеходните пътеки в Испания в произведения на изкуството, представя свой проект в Самоков. Заедно с Радостина Доганова създават „Дишай” – кинетична временна инсталация, разположена при старата дървена пожарна кула в града. Делото им можете да видите до 8 септември тази година.

Инсталацията “Дишай” е вдъхновена от природата и насочва вниманието ни към неразривната ни връзка с нея. Изпълнена е в зелен цвят, символизиращ екология, растеж, свежест, живот и плодородие.

За направата й са използвани 280 зелени вятърни детски въртележки от полипропилен, жълт спрей, винтове, 180 м дървени дъски.

В създаването на инсталацията участват деца от Центъра за настаняване от семеен тип, деца и младежи от града, както и  участници в ІІІ Международен симпозиум по живопис и скулптура в град Самоков.

Нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>