Българинът, карал с 240 км/ч на магистрала в Испания: Всичко беше майтап

Image_4537534_126

Кадър: Нова телевизия

Българинът, който бе заснет да шофира с 240 км/ч на магистрала в Испания, е 22-годишният Айдън Здравков, съобщава “Нова телевизия”.

Тай бе осъден в Испания заради шофирането с висока скорост. Айдън разказа пред телевизията, че всичко е било на майтап.

На първи януари 22-годишният Айдън и двама негови приятели се прибират от дискотека и заснемат клип, на който се вижда как той шофира по междуградски път със скорост много над разрешеното.

„Километражът ми в този момент не работеше добре и показваше скорост, по-висока от реалната, която беше 116 км/ч ”, обясни Айдън Здравков. Само 8 дни по-късно полицията пристига пред вратата му в 23.30 часа, тъй като неизвестно лице е показало на служителите на реда клипа, заснет от приятелите на Айдън. Българинът получава призовка да се яви в съда само след няколко дни.

„Имам фактура от механик, от която става ясно, че километражът е сменен на 5 януари, защото не работи”, съобщи той. Съдът обаче не приема фактурата като доказателство и го осъжда на две години без книжка. Айдън е решен да обжалва присъдата си, а дотогава остава и без работа.

„Транспортирам мотори по цяла Европа и част от Испания, сега не мога да работя заради един майтап”, призна той. Българинът има съпруга и дете на 2 години, но не знае кой ще издържа семейството му сега.

Източник: 24часа.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>