Британските пенсионери напускат Испания

20110429 Cati Magaluf boda realБроят на официално регистрираните британци, живеещи в Испания, е спаднал с една пета спрямо 2013 г.

Тенденцията се запазва за втора поредна година. По данни на британското посолство в Мадрид до края на годината се очаква още 80 000 поданици на Елизабет II да се върнат обратно на Острова.

Едно от основните опасения на британските пенсионери, избрали иберийската страна като пристан в третата възраст, е новото задължение да се декларират активи в чужбина. Изискването на данъчните в Испания обаче е само една от причините, поради които стотици хиляди възрастни европейци се сбогуват с Испания завинаги.

Липсата на възможности за младите, цената на живота, последиците от кризата и свитият пазар на труда са другите важни фактори, подтикващи британците да се сбогуват със слънчева Испания и да се приберат в мъгливия Албион.

Друга част от причините, които измъчват особено по-възрастните поданици на Елизабет II, са невъзможността да се впишат в новата култура, езиковата бариера, обществото и фактът, че оставят на хиляди километри своите близки и приятели. /Източник: Новинар.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>