Бившият президент на “Барселона” Сандро Росей го грозят осем години затвор

24_8xnfgbВ Бразилия има заведени два съдебни процеса срещу 49-годишния бизнесмен, а прокуратурата вече е започнала разследвания по тях и събира доказателства. Едно от разследванията е за незаконно присвояване на пари от една от фирмите на Сандро Росей.

В същото време съдията от Националния съд на Испания Пабло Рус прие жалбата на Жорди Касес срещу Сандро Росей по казуса “Неймар”, информира Гонг.

Има съмнения, че бившият президент на “Барселона” е извършил измама и трансферната сума е скандално прикрита. Прокуратурата поиска приемането на жалбата преди около седмица с искане да се прекъсне конфиденциалността на сделката.

Съдия Рус обясни, че в искането на жалбоподателите има достатъчни основания за разследвания на случая. Скоро предстои образуването на съдебно дело и в Барселона.

Ако бъде осъден в Испания, Росей може да лежи 6 години в затвор. “Барселона” обаче не подлежи на никакви санкции, тъй като разследването е директно срещу бившия президент на клуба Сандро Росей. /Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>