Безработен завърнал ce от Испания опита да се самоубие

44-годишният А. Велев от Благоевград е в критично състояние с комбинирани травми – 5 счупени ребра, комоцио и рана в корема, след като се промушил с нож и скочил от терасата на жилищния си блок. Той е приет в реанимация на благоевградската болница, пише в. “Струма”.

Инцидентът с младия мъж станал в събота вечерта в кв. “Еленово”. Пострадалият се завърнал наскоро от Испания, където живеел, но останал без работа и сигурен доход и след като се завърнал в родината, изпаднал в депресия.

Завчера вечерта е открит неадекватен, в безпомощно състояние пред входа на блока. На място му е оказана първа помощ от спешен екип и с линейка е транспортиран до благоевградската болница. След лекарския преглед е настанен в хирургично отделение.

Пациентът бе приет в бeзсъзнание, за овладяване на проникващата рана в корема, дясна слабинна област, бе опериран по спешност, каза началникът на хирургия доц. д-р Д. Недин.

Тричленен хирургичен екип: д-р Г. Икономов, д-р И. Копанаров и доц. д-р Д. Недин, оперирали пострадалия. За случилото се е информирана полицията, снети са сведения от съпругата му. Работата по случая продължава. По първоначална информация мъжът изпил огромно количество алкохол.

Статистиката сочи, че силният пол по-често изпада в депресии и посяга на живота си. Само за три месеца в реанимация на благоевградската болница са приети 10 мъже в активна работоспособна възраст, до 45-годишни, с направени опити за самоубийство.

При психични проблеми решаваща е бързата реакция на близките за търсене своевременно на лекарска помощ от специалист. При задълбочаване на проблема и подценяване на сериозността му изходът може да бъде и фатален./news.blagoevgrad24.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>