Бежанецът, спънат от унгарска операторка, става футболен треньор в Испания

0000276006-article2Скандална история, но с щастлив край – сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарска операторка, пристигна в Испания. Там той бе поканен да стане треньор по футбол, предаде AFP.

Видеото от 9 септември, в което Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид, а унгарската журналистка му подлага крак, за да падне, обиколи света.

“Обичам ви всички, обожавам Испания, благодаря Испания”, каза сега на английски Мохсен пред многото журналисти, дошли да го посрещнат на железопътната гара в Барселона, където пристигна с влак от Париж.

“Всичко, което искам, е да тренирам. Искам просто да стана треньор”, каза пред камерите той, заобиколен от двете си деца.

Mохсен пътува към испанската столица Мадрид. Директорът на Националния център за обучение на треньори по футбол в мадридското предградие Хетафе, Мигел Анхел Галан, е научил от пресата, че сириецът също е треньор.

Той каза в ефира на местно радио, че ще му осигурят квартира, храна, дрехи и работа като треньор и ще помогнат на съпругата му, дъщеря му и другия му син, които са в Турция, да дойдат и да получат убежище.

Редактор: Деница Райкова / Актуално.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>