Бартомеу победи убедително Лапорта в президентските избори в “Барселона”

zx450y250_2449582source-reutersХосеп Мария Бартомеу спечели убедително президентските избори в “Барселона”. Той събра близо 55% от гласовете.

Големият му съперник Жоан Лапорта остана втори с 33.03%. Аугусти Бенедито и Тони Фрейша завършиха с по под 10%.

В “Барселона” отчетоха 43% избирателна активност. От 109 367 членове на клуба, които имаха право да дадат вота си, в гласуването на “Камп ноу” се включиха 47 270 души.

Мандатът на Бартомеу и екипа му ще е до 2021 г. Той има опит на президентския пост, където застана след преждевременната раздяла със Сандро Росел.

Един от големите упреци на Лапорта към ръководството е свързан със спонсорския договор и обвързаността с Катар. “Работим, за да предпазим клуба от разрушаването на “Масия” (школата на “Барселона”) и от зависимостта на Катар, но трябва да приемем резултата. Дори така, ние сме срещу модела, който спечели”, каза бившият президент на клуба Лапорта.

Според испанските медии Бартомеу е успял да върне общественото спокойствие около “Барселона”. При неговото управление този сезон отборът спечели три купи – дубъл в Испания и тази от Шампионската лига. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>