Барселона ще разширява Камп Ноу до 105 000

image.phpБарселона планира да разшири капацитета на стадиона си “Камп Ноу” или да построи ново модерно съоръжение до 2016 година.

Основната цел пред ръководството на испанския шампион е покачването на посещаемостта на домакинските мачове на “синьо-червените”. Целта е около 105 хиляди зрители да гледат на живо двубоите у дома на каталунския отбор.

В момента капацитетът на “Камп Ноу” е за 99 хиляди човека. Реконструкцията на съоръжението ще струва на клуба около 300 милиона евро, а строежът на нов стадион ще излезе двойно по-скъпо на клуба, потвърди Хавиер Фаус, вицепрезидент на Барса, пред радио РАК1.

Ръководството на клуба вече е намерило терен, подходящ за строеж на нов модерен стадион и той е в близост на университета в града. Очаква се да се проведе референдум между членовете на клуба за това дали да бъде построено ново съоръжение или “Камп Ноу” да бъде разширен.

При капацитет за 105 хиляди зрители, Барселона ще печели между 30 и 35 милиона евро на сезон от продажбата на абонаментни карти и билети. Общите приходи на Барса от новия стадион могат да достигнат и до 100 милиона евро за спортно-състезателна година.

“Процесът е труден и изисква време. Ние няма да взимаме крайното решение. То ще бъде взето от обществеността и запалянковците”, категоричен е Хавиер Фаус. Стадион “Камп Ноу” беше обновен за последен път през 2008 година. /Sportni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>