“Барселона” и “Атлетик” ще бъдат наказани, ако феновете освиркват химна на Испания

zx450y250_2542165source-reutersКомисията по борба с насилието в Испания заплаши “Барселона” и “Атлетик” (Билбао) с тежки санкции, ако привържениците им си позволят да освиркат националния химн преди началото на финала за Купата на Краля.

Двубоят ще се проведе на 30 май на “Камп ноу”, а президентът на Върховния спортен съвет Мигел Карденал свика среща, на която бяха проучени възможните наказания, които да бъдат наложени при подобен акт от страна, на която и да е агитка.

Футболната федерация на страната и двата, заедно с Барса и Атлетик, ще бъде уведомена писмено какви са вариантите при пободно нарушение.

“За първи път предприемаме нещо такова”, коментира Карденал и поясни, че ако има освирквания, то хората, отправили ги, също ще понесат индивидуална отговорност.

“Барселона” и “Атлетик” са представители на две области в Испания, които от дълги години се борят за независимост – съответно Каталуния и Еускади. Много често се е случвало на финалите на спортни турнири, когато по традиция се свири химнът на Испания, феновете на двата тима да го освиркат, но досега до наказания срещу това не се е стигало. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>