“Барселона” избира до месец дали да строи нов стадион или да реконструира “Камп ноу”

zx450y250_2199738“Барселона” ще избира дали да ремонтира “Камп ноу” или да изгради изцяло нов стадион. Изпълнителният комитет на каталунците ще реши през първата половина на януари кой от вариантите да избере.

Предимството на първия е, че ще се използват основите на “Кам ноу”, за да бъде направена мащабна модернизация. В другия случай новият стадион ще бъде издигнат заедно с цял нов комплекс на терени на Университета на Барселона.

След като ръководството направи своя избор, ще се проведе и референдум в клуба, обяви говорителят на изпълнителния комитет Тони Фрейша. “Проучваме двата варианта. На практика обаче, ако изберем варианта с “Камп ноу”, това също означава да направим нов стадион”, заяви той.

Идеята е “Барселона” да играе на стадион за 105 хиляди зрители. Плановете и в двата проекта са всичките места да бъдат покрити. Ще се изгради и нова спортна зала за 12 хиляди зрители, както и писта за лека атлетика с 2000 места. / Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>