БАРСЕЛОНА, ГРАДЪТ В КОЙТО ИМА ВСИЧКО

Барселона се намира в североизточната част на испанското крайбрежие на Средиземно море, столицата е на Каталуния и е вторият по големина град в Испания. Той е един от най-посещаваните европейски градове, тъй като предлага много култура и история с новаторски роден характер. Разнообразието от музикални, театрални и танцови атракции кара туристите да коментират, че Барселона е градът в който има всичко.

КАКВО ДА ВИДИМ В БАРСЕЛОНА?

Не можеш да си тръгнеш от Барселона без да си стъпил на стадиона “Camp Nou”(Камп Ноу). Футболната историческа икона е построена през 1957 година с капацитет от почти 100 000 души. Това го прави шести по големина в света. Не пропускайте възможността да отидете на стадиона, когато играят Барселона срещу Реал Мадрид, без съмнение това е един от най-наелектризиращите моменти, където можете да усетите страстта на феновете. Нощният живот в Барселона е много разнообразен и предлага множество ресторанти, барове и нощни клубове.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БАРСЕЛОНА

Едни от най-посещаваните места от туристи са Лас Рамблас и Готическия квартал. Las Ramblas е много популярен улица/булевард, свързващ площад Каталуня със старото пристанище. Там можете да откриете магазини, ресторанти, улични пазари и независими творци. Близо до улицата пък се намира Готическия квартал, който пази останките на средновековна Барселона, където можете да видите площад Sant Josep Oriol или римския храм на Август и др.

yubim.es

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>