Барозу: Спрете да приемате българите и румънците като граждани от второ качество

655-402-barozu-vizhda-svetlina-v-tunela-za-gyrciiaПредседателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу смята, че на Румъния и България трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство, съобщи “Фокус”, позовавайки се на румънски медии.

„На България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство. Двете страни съответстват на всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген”, заяви Барозу.

Председателят на ЕК се обяви против съществуващите в редица държави на ЕС ограничения върху трудовите мигранти от България и Румъния и призова да се спре възприемането им като европейски граждани от второ качество. В интервю за БНР Барозу обясни, че Еврокомисията е на страната на българските граждани.

„Това, което искам да знаят българските граждани, е, че ЕК е на страната на тези, които искат силна, обединена и отворена Европа. Ще направим всичко, за да няма различен статут на отделните страни”, увери Барозу. Източник: manager.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>