“Атлетико” Мадрид си уреди земя за нов стадион

2111316965Ръководството на “Атлетико” Мадрид е договорило с местните власти цената, на която да закупи земята, където ще се строи новият стадион на клуба.

Отборът трябва играе от началото на сезон 2017-18 на стадион “Уанда Метрополитано”, който ще има капацитет от 67 000 места – увеличение с 12 000 в сравнение с “Висенте Калдерон”.

С новото съоръжение “червено-белите” ще се състезават с Олимпийския стадион в Баку, Азербайджан за домакинството на финала в Шампионската лига през 2019 г.

Сделката за земята е на стойност 30,4 млн. евро, плюс лихва и от Атлетико са се съгласили да бъдат инвестирани допълнителни 29,8 млн. евро за развитие на инфраструктурата в района, включително и за изграждането на 4 000 места в обществен паркинг.

Столичани са се разбрали, че новото съоръжение няма да бъде използвано в бъдещи олимпийски игри, организирани от Испания.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>