Атентаторът Кулибали е прекарал три дни в Мадрид

0000251335-article2Амеди Колибали. Снимка: Reuters

ин от тримата извършители на нападенията в Париж – Амеди Кулибали, е прекарал наскоро три дни в Мадрид – бил е там между 30 декември и 2 януари, твърди испански вестник. Властите разследват дали е имал там съучастници, предаде Франс прес.

Амеди Кулибали, заподозрян в убийството на полицайка на 8 януари и в убийството на четирима души в парижки супермаркет, е бил в Мадрид между 30 декември и 2 януари, придружаван от неустановено засега лице, твърди каталунският всекидневник “Вангуардия”.

Вече се знае, че през Мадрид е минала и приятелката му Хаят Бумедиен. Ще е новина обаче, ако се потвърди, че двамата са прекарали там почти три дни, посочва АФП. Според турските власти младата жена е отпътувала от Мадрид за Истанбул и на 8 януари е влязла в Сирия, припомня “Вангуардия”.

Испанските антитерористични служби разследват съвместно с френските дейността на Кулибали в Испания, за да установят дали в тази страна няма помагачи на терористите.

Според испанските власти през 2014 г. в страната са се завърнали близо 70 ислямистки бойци, заминали оттам за различни конфликтни зони. Вътрешният министър Хорхе Фернандес Диас съобщи неотдавна, че от началото на 2015 г. в Испания са се върнали още десетина такива лица.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>