Атаката в Барселона – вторият най-кървав атентат в историята на Испания

2017-08-18T100525Z_15561297_RC1C751B5910_RTRMADP_3_SPAIN-BARCELONAПредишният бе в Мадрид през 2004 година

Барселона е една от най-атрактивните туристически дестинации в света. Огромен е броят и на мигрантите, които живеят и работят там. Милиони туристи посещават Барселона всяка година. До сега градът се смяташе за относително безопасна дестинация, тъй като е сред онези европейски мегаполиси, в които до днес терор не е имало.

Само за миналата година Барселона е посетена от рекордните 32 милиона души. Местната власт признава, че градът се задъхва от огромния брой туристи и дори създаде специален план за ограничаването им.

Ето че от днес – ще има и още една причина, заради която броят на туристите може да намалее.

Най-вероятно днешният атентат ще се окаже вторият най-кървав след този на гара Аточа в Мадрид през 2004 година.

Тогава Терористи от “Ал Кайда” взривиха за по-чалко от половин час 4 влака на три гари в испанската столица – два от тях на “Аточа”. 192-ма души, сред които четирима българи, загинаха. Над 2000 бяха ранени. Това беше най-кървавият атентат в съвременната история на Европа, наречен “европейският 11 септември”.

Нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>