Асоциация „Приста” и Българско Училище „Възраждане” в Йорет де Мар Ви канят на празничен концерт по случай 3 март

123615-02137 години Свободна България - Асоциация „Приста” и Българското Училище „Възраждане” в Йорет де Мар Ви канят на празничен концерт по случай 3 март – Националния празник на България.

За трета поредна година Асоциация „Приста” и БУ „Възраждане” в Йорет де Мар организират тържество- концерт по случай 3 март. Празникът ще се състои на 1 март 2015г.  (неделя) от 11:00 часа в Новия Театър на Йорет де Мар, (Херона), Испания.

Събитието ще открие Баба Марта, която ще подари ръчно изработени мартенички на всички деца. Възпитаниците на БУ „Възраждане” ще изнесат рецитал и драматизация посветени на 3 март. В празничната програма участие ще вземат народната певица Стефка Желева и гайдаря Боян Митков, певци от операта в Барселона, китаристът Жосе Сото. Поздрав за всички гости са подготвили малките таланти от танцовия състав към асоциация “Приста” и малчуганите от БУ “Възраждане”.

Организаторите са подготвили и ИЗЛОЖБА – БАЗАР на български продукти и традиционна българска кухня. В нея могат да се включи всеки, който има желание да покаже своите кулинарни умения. Събраните средства ще помогнат за закупуването на национални костюми на танцовия състав към Асоциация „Приста” и Училище “Възраждане”.

Очакваме Ви! Нека в душите и сърцата ни да зазвучи онзи Вазов стих, оцелял през вековете:

…БЪЛГАРИЙО, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>