АРТРИТЪТ ПО ПРИЧИНА НA НЕПРАВИЛНО ХРАНЕНЕ

422942_2534525369970_1699696943_nКакъвто и да е артритът  – остеоартрит или ревматоиден, лекарите предписват болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарства.

И, не само това! Дори съветват своите пациенти да привикнат и да се научат да живеят с това заболяване.

Аз казвам: – Не! – Кой създава болестите? – Разбира се, че ние!

– А, лекарствата, знайно от къде и по препоръка на кого, ги доразвиват.

– Нека спрем себе си в това недоразумение и да се осъзнаем, за да можем да приемаме само това, което е дала Вселената – да развиваме разума ( интелекта си ) и да достигнем мъдростта, за да сме здрави и красиви с любов!

Но, да се върнем на тази болест артритът! Съпътстван от редица причини като различни телесни повреди, инфекции, алергични реакции, стресирани адреналинови жлези, недостиг на витамин D и т.н., в крайна сметка всички те се формират в един съюз: Дисбалансът на химията в организма!

И, следователно, основната причина е: натрупването на крайни продукти с киселинен характер от храносмилането. Това натрупване е довело, задължително до недостиг на алкални соли.

А, за да функционират нормално органите и тъканите, това зависи от обема резерв от тях. От тук, по логичен път стигаме до заключението, че е важно правилното хранене, за да не позволяваме да се дисбалансира киселинно-алкалният състав в организма.

Когато се храним подходящо, променяме нарушената химия в организма.

А, когато настъпи промяната, и ставите ни вече не са болни.

– Какво прави конвенциалната медицина? – Тя атакува болните стави с медикаменти и оперативно лечение, а не  и измененията на химичният състав в организма по посока замърсяване – висока киселинност.

Ако, се концентрира върху тази причина и подходи с максимално чисто и балансирано хранене, успехът ще е реален.

– Какво да направите? – Една размяна (Заменя ли сте лева в евро, например, нали?)! – В какво се състои ли? – В това да замените белите отрови: брашно, захар и сол, както и животинските продукти като меса, мазнини, млечни продукти (които са добре окрасени с боички, аромати, подобрители, набухватели и какво ли не още, което е добре дошло за фармацефтичните компании и техните разклонения) с плодове, зеленчуци, ядки, семена, билки, бобови и необработени зърнени храни.

Много от болните от артрит са привикнали с това хронично заболяване и са го приели като такова и дори смятат, че е най-малко вероятно точно на него да му се повлияе в посока излекуване, в сравнение с другите хронични заболявания.

Но, е възможно, въпреки, че това няма да се случи така изведнъж, както ни заблуждават понякога и донякъде хапчетата или операциите.

На отлаганията в тъканите около дадена става ще им трябват години да се абсорбират, но ако направим по-горе написаната размяна, ще помогнем на ставите да се сгъват без болка и да се използват, а не да умират бавно и да нямат цел!

– Някои от вас ще кажат:

– „Моят артрит е в много тежка форма! Имам такива непоносими болки – всяка става ми е засегната, не мога да се движа, а някаква Диетоложка ми пише за промяна в храненето!“

– Трудно е, когато всичко, като че ли води до без изход. Но, знаете ли, не може да няма изход, щом има вход.

Дори зазидан, винаги при нашето търсене и желание да го намерим, ще го достигнем.

Вече знаете как и къде да търсите, само извикайте желанието си, за да настъпи възстановяването на болката и възможността да се движите. Когато организмът се изчисти от токсините при една подходяща програма и се създаде хранителен режим в ежедневието на пациента, болестта се заменя със здраве (отровите заменяте със сурови и пресни храни, които комбинирате по подходящ начин).

Добре е около 80 % от храните да са с алкален характер и така ще започне корегирането на киселинността към алкалност.

– Добър ден, все още Болни Хора от артрит! – Искате ли той да е такъв – да е добър? – Ето ги храните: Плодове: лимони, грейпфрут, киви, грозде, ананас, сливи, праскови, кайсии, ябълки, череши, малини, ягоди, смокини, пъпеши и др. Зеленчуци: целина, цвекло, броколи, аспержи, зеле, моркови, тиквички, краставици, лук, праз кул, авокадо, патладжани, тиква, пиперки, репички, спанак, зелен грах, леща и др. – Зърнени: просо. Ядки: бадеми, лешници, кестени, семки от кедър.

Това не е всичко като храна, но достатъчно, за да ви даде орентир как да направите размяната.

Разбира се, започвате с едно пречистване, за което е добре да се консултирате със Специалист и да се доверите на неговата подкрепа, без която няма как да се случат ефективно здравните ползи.

Нека ви и захрани и ви насочи как да подредите храните си, течностите си, начина си на движение – да ви насочи с мисълта си към вътрешната ви нагласа!

Нека са спокойни чувствата ви! Страхът, гневът и напрежението в главата ви само са враг на здравето ви и могат да доведат до още усложнения на артрита.

Почивайте, правете упражнения с умерено темпо, радвайте се на слънцето.

Хапвайте чисти и пресни храни: погледнете към плодовете (киселите на вкус, съдържат много голям процент от алкали).

Лимонът – Великият той, изстискан дори в чаша вода, сутрин след като промиете първо хранопровода, стомаха, червата с чиста топла вода, е част от изхода!

Зеленчуците също си заслужават вниманието: Целината – разгражда и изчиства токсините (всичко киселинно) от ставите, които са трупани с години.

Имате насоки – дайте си ЗДРАВЕ!

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>