АНСАМБЪЛ “БЪЛГАРИ”, ХАТИВА -СОЛИДАРНОСТ ЧРЕЗ ТАНЦА

 carteljpeg

Малко хора знаят, че отиващата си 2012 година е обявена от европейската комисия за Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Идеята на годината е да се повиши осведомеността за приноса на възрастните хора към обществото. Тя има за цел да се насърчат създателите на политики и заинтересованите лица на всички равнища да предприемат действия за осигуряване на по-добри възможности за активен живот на възрастните хора и засилване на солидарността между поколенията.

Ансамбъл “Българи” към асоциация “Балкан” Хатива  за втора поредна година ще подари радост и надежда в домовете за възрастни хора в Хатива и Мохенте. Спектакъла, който сме подготвили тази година ще представи традиционното посрещане на Бъдни вечер в България, ритуалите, свързани с приготвянето на коледната трапеза, вярванията и обичаите, свързани с този красив празник.

Искрено се надяваме с този малък жест да стоплим сърцата на тези мили хора, които през по – голямата част от годината се чувстват забравени и ненужни. А от опит знаем, че доброволчеството е двустранен процес – винаги получаваш повече, отколкото даваш. Такова е и нашето коледно пожелание към вас.

ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

БЪДЕТЕ ДОБРОТВОРНИ И ЗДРАВИ!

Ваня Пенчева
“АИБЕ БАЛКАН
“-Хатива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>