Алхесирас (Algeciras)

Алхесѝрас (на испански Algeciras) е пристанищен град в южна Испания, който се намира срещу Гибралтар и е най-близката точка на Европа и Европейския съюз до Африка. Той се намира в Андалусия, в района на град Кадис. През 2005 г. населението му е 111 283 души.

Алхесирас е най-голямото пристанище в страната и осмо в Европейския съюз с 55,2 милиона тона преминали товари през 2005 г. Освен за търговското мореплаване градът е център и за пасажерското, което свързва Европа с Африка и с Канарските острови. Известен е с музикалното си училище и с “Плажа на китарите” – курортен комплекс край града.

Алхесирас е красив, типичен южен испански град, в който живеят доста араби. Местните хора не говорят други езици, освен испански. С известни затруднения може да се общува на френски. Въпреки многото английски и германски туристи, английският език е говорим само на рецепциите на хотелите.

Алхесирас не е търговски център. Има малко магазини и места за забавление. Плажовете обаче са просторни и чисти, а цените ниски. Като повечето южни селища на Испания, тук можете да посетите борба с бикове и да изпитате културен шок от сиестата. /Уикипедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>