Автобус с българи от Малага закъса във Франция, жена колабира

20150716.xolpwmkwpbАвтобус с българи закъса във Франция и хората са оставени на улицата. Те пътували от Испания за България, в автобуса имало и малки деца.„Автобусът е фатално повреден и най-вероятно 2 дни ще се прави. Не осигуряват на хората нито хотел, нито храна. Дори нещо повече, карат им се и се държат грубо. Моля, който има връзка с консулство или посолство във Франция, да им съобщи“, споделят пред Novini.bg разтревожените пътници.

По думите им дори се наложило жена да бъде транспортирана до болница. Според управителя на транспортния отдел към фирмата превозвач „Юбим“ Бисер Димитров ситуацията е малко по-различна. В действителност хората са пътували от Малага, Испания към България. Около 13 часа вчера автобусът им обаче аварира в околностите на Авиньон, заяви Димитров. В 16 часа става ясно, че повредата на автобуса няма да бъде отстранена и е изпратен друг автобус от България, който се очаква да пристигне около 15 часа днес. Управителят на транспортния отдел увери, че от компанията са търсили връзка с посолството ни във Франция, но никой не отговорил. Съдействие им оказват френските власти. Едва към 19 часа вечерта пристигат Жандармерия и Червеният кръст на Франция.

От френския Червен кръст поемат извозването на хората от мястото на инцидента и ги откарват до хотел, където се намират и в момента. Осигурени са им вода и храна. Относно пострадалата жената Димитров обясни, че е избягала от испанска болница и е колабирала в автобуса, тъй като е диабетик и е изпила една “Кола”. Затова се наложило повторното й откарване към лечебно заведение.

От фирма „Юбим“ благодарят на френските служби и на Червения кръст към Франция за оказаното съдействие. Припомняме, подобен инцидент имаше и миналата седмица, отново в Испания. Тогава възпитаници на Националната финансово-стопанска гимназия в София бяха изхвърлени от хотела си, защото фирмата организатор на екскурзията не платила нощувките. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>